Jan Wolsheimer is vrijwillig buurtdominee en helpt mensen met schulden

Jan Wolsheimer is een dag in de week vrijwillig buurtdominee en helpt mensen in zijn eigen wijk die problemen hebben met schulden op een praktische manier .

“Ik ben 1 dag in de week buurtdominee in mijn eigen wijk. Dit is een vrijwillige taak en niet een betaalde baan. Tijdens die ene dag kom ik best veel mensen tegen die schulden hebben. Soms zijn die schulden zo hoog dat er weinig geld over blijft om eten te kopen. Dit geeft veel spanning en frustratie in het leven van deze mensen. Als buurtdominee probeer ik solidair te zijn en te ondersteunen, bijvoorbeeld door mee te gaan naar instanties of hen simpelweg te wijzen op goede websites of goede initiatieven zoals de voedselbank.

Ik ben enthousiast over Samen Hart voor Mensen omdat ik geloof dat we de samenleving samen bouwen. We vormen samen deze samenleving en daar hoort iedereen bij: Mensen met schulden en mensen zonder schulden.”

Jan is buurtdominee en directeur van Missie Nederland

Terug naar Verhalen