Maatje Kitty Schuuring: “Schulden ontstaan vaak door een samenloop van omstandigheden”

Kitty is een aantal jaren geleden een SchuldHulpMaatje geworden. Met jonge kinderen stapte ze eerst als vrijwilliger in het jeugdwerk van de kerk. Maar eigenlijk paste dat niet zo bij haar. Ze wilde iets anders, mensen helpen en zo ging ze de training volgen bij SchuldHulpMaatje en werd Maatje.

Inmiddels heeft Kitty in vier jaar drie mensen begeleid. De dankbaarheid van de mensen bemoedigt haar:

“Natuurlijk zie ik hoe goed het werkt om hun problemen mee op te lossen, maar ook heb ik geleerd dat schulden vaak ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Soms heeft dat te maken met slechte keuzes die gemaakt zijn, maar het arbeidsongeschikt worden of een scheiding kan je ook zomaar overkomen en daaraan bijdragen.”

Nu begeleidt Kitty opnieuw drie mensen, waarvan er twee alweer bijna op ‘eigen benen’ staan. “Ik vind het fijn om zo iets terug te doen voor de maatschappij omdat ik het met mijn eigen gezin wel heel goed heb. Vanuit mijn christen zijn zie ik om naar mijn naaste.” Het uiteindelijke doel is om haar hulpvragers zelfredzaam te maken zodat ze kunnen leven zonder geldzorgen.

Voor alle mensen met schulden die dit lezen adviseert Kitty om op tijd om hulp te vragen: ‘Weet dat met de praktische hulp van een maatje en het luisterende oor je mensen echt heel erg kan helpen!’

Kitty is Maatje bij SchuldHulpMaatje in Westland

Terug naar Verhalen