Nieuws

Henri Wijnmaalen - Vianen

Henri Wijnmaalen: ‘Met respect en fatsoen kun je veel vragen stellen’

22 december 2021

Henri Wijnmaalen zit in het bestuur van SchuldHulpMaatje Vijfheerenlanden en slaat graag een brug tussen denominaties, bestuursleden en diaconale instellingen. Die rol als verbinder zit hem als gegoten en zet hij graag in om kerken achter één doel te krijgen: mensen met geldzorgen helpen.

Lees verder
Jos Deckers - PCI Nuenen

Jos Deckers: ‘Oma’s bewogenheid met mensen was mijn voorbeeld’

3 november 2021

Als pastoraal werker en voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling (PCI) Heilig Kruis in Nuenen helpt Jos Deckers al vele jaren mensen met geldzorgen. Dankzij zijn oma raakte hij geïnspireerd om zich in te zetten tegen armoede en schulden. Een werkgroep onderzoekt nu of SchuldHulpMaatje als lokale stichting in Nuenen aan de slag kan.

Lees verder

Podcast over armoede in Nederland

15 oktober 2021

In de podcastserie van Micha Nederland interviewt Harmen Niemeijer mensen over het thema Genieten van Genoeg. In deze podcast interviewt hij Jelle Sijtsma en Tom Kolsters over het thema armoede in Nederland. Want ondanks dat we in een rijk land leven, leven er nog veel mensen in armoede. En wat is dan de betekenis van genieten van genoeg? Jelle is werkzaam voor HipHelpt en Tom voor SchuldHulpMaatje.

Lees verder
Taboetalks

Resultaten van 3 jaar Samen Hart voor mensen

8 oktober 2021

Het effect van drie jaar investeren in het samenspel tussen SchuldHulpMaatje-locaties en kerken lijkt effect te hebben

Lees verder
Diaken Iwan Osseweijer

Diaken Iwan Osseweijer: ‘Op weg gaan en vertrouwen dat de Heer zal voorzien’

19 juli 2021

Aan armoede en schulden willen veel kerken iets doen. Maar hoe kom je mensen met geldzorgen op het spoor? Een probleem dat je als kerk heel praktisch mag oppakken volgens diaken Iwan Osseweijer. Met geloof èn vertrouwen.

Lees verder

Geef als kerk uw mening en maak kans op een zomer-boekenpakket

7 juli 2021

Samenwerking met kerken vinden we bij SchuldHulpMaatje ontzettend belangrijk. Zo zijn we met het project Samen Hart voor Mensen benieuwd hoe kerken en SchuldHulpMaatje elkaar kunnen versterken en hoe we met elkaar het taboe op geldzorgen kunnen doorbreken. Bent u betrokken bij een kerk? Dan nodigen we u van harte uit om namens uw kerk…

Lees verder

Trijnie Meems: ‘Het belangrijkste als kerk is er voor je naaste te zijn’

16 april 2021

In Nederland heerst nog steeds een groot taboe op schulden. Gelukkig collecteren steeds meer kerken voor mensen met financiële problemen. Hiermee wordt ook het onderwerp bespreekbaar en zijn er meer financiële middelen beschikbaar om mensen in de schuldproblematiek te helpen.

Lees verder

Predikant Joost Schelling preekt regelmatig over schulden

8 maart 2021

“Schulden doet al snel denken aan schuld. Ik preek daarom ook regelmatig over schulden”

Lees verder
Taboedoorbrekers

Tom Kolsters: ‘Doorbreek het taboe op geldzorgen, beginnend in je eigen kerk’

28 oktober 2020

Toen Tom Kolsters in zijn eigen diaconie het gesprek aanging over geldzorgen en schulden, bleek dat vier van de acht diakenen wel eens te maken hebben gehad met verlies van een baan. Kolsters’ missie is het taboe op schulden doorbreken, beginnend in je eigen kerk.

Lees verder

Mases werd Maatje toen geloof een belangrijke rol ging spelen

13 oktober 2020

Ik ben Maatje geworden toen mijn geloof een belangrijker rol in mijn leven ging spelen, vertelt Mases Marteros (32) uit Almelo.

Lees verder