Deze campagne is een initiatief van SchuldHulpMaatje samen met kerken in Nederland. Dé campagne om meer aandacht te krijgen voor mensen met schulden. Voor de mensen zelf, als ook voor de mensen om hen heen. Het taboe moet doorbroken worden, hoe moeilijk ook, maar pas dan durven mensen hulp te zoeken en kunnen we hen helpen.

Hoe doe je mee?

Je kunt op meerdere manieren meedoen aan deze campagne:


Doe de VIJF

Een laagdrempelige en ludieke challenge op social media. Met deze actie vergroot je het bewustwordingsproces in Nederland en doorbreek je het taboe zodat mensen eerder hulp durven vragen.


Maak Licht voor mensen met schulden

Steek een kaars aan en bestel de gebedskaart, om zelf thuis te gebruiken.


Samen Hart voor Mensen Groeilied

Schrijf en zing mee voor mensen met schulden. Een lied dat je zelf met je eigen gemeente kan laten groeien, of dat je online mee kunt schrijven. Samen zingen we zo met en voor mensen met schulden om hen nieuwe moed mee te geven.


Open Kaart Spel

Speel het Open Kaart Spel en ga met elkaar in gesprek over schulden en geld!


Campagne ondersteunende materialen voor kerken

Enthousiast geworden?

Doe Mee met de Campagne Samen Hart voor Mensen

  • Doe Mee met de Campagne en steun ons werk om het taboe op schulden in kerk en samenleving te doorbreken.
  • Hiermee willen we samen als Kerken en SchuldHulpMaatje eerder en meer mensen met schulden bereiken en beter te ondersteunen. Samen lukt’t

Sponsor ons met een bijdrage en ontvang daarvoor een van onze sponsorpakketten voor kerk, netwerk of jezelf met o.a. aantal Lichtkaarten, Signaalkaartjes, Signaalposters en aantal exemplaren van het Open Kaart Spel.

Voorbeeld van Signaal poster A2 (2 zijdig)
Open kaart spel
40 kaartjes
10,5 x 10,5 cm
Signaalkaartje
gevouwen 55 x 85 mm
Lichtkaart 14,8 x 14,8 cm